Ballonnen En Lucht

HET HANGT IN DE LUCHT

Het voorjaar hangt in de lucht. Stinkt het nu ook? De geur is lekker. Het zit eraan te komen. Nu kan niet lang meer duren. Dat wachten heeft lang genoeg geduurd. Waar wachten we nog op? Het is tijd. Ik ben ’t zat.

Nog even afwachten. Ik zal blij zijn als het over is. Het gaat te lang duren. Het is nog niet voorbij. Waarom duurt het zolang? Wat is er aan de hand? Waar heb dat nou toch voor nodig? Ik wil weten hoe het zit.

Mehdi Horstmanshoff | Ulft, zaterdag 28 april 2018

Eindelijk, we kunnen

Zo gaat dat soms met wachten. Op een afspraak. Een levering. Een uitbetaling. Een voldoening. Het salaris. Een teruggave. Een antwoord. Een misdaad. Een retour. Een gerecht. Een vraag. Een vergeving. Een beschuldiging. Een daad. Een opdracht. Een bevestiging.

En wat als dat eindelijk tegenvalt? Als het moment na het wachten lucht blijkt, hol en het grijpen niet waard. Althans, dat denken we op dat moment. Soms zijn de dingen zoals ze zijn en het is wat het is.Sta daar niet of niet te lang bij stil. Het is het wellicht niet waard.

Iets valt tegen als het te snel komt met name als je er niet veel of niets voor hebt gedaan. In het zweet des aanschijns, ja. Ik geloof serieus alleen in hard werk dat jezelf hebt verricht. Dat het in je gaat zitten, zogezegd, in je poriën en je vel.

Dit gaat op als we het hebben over een relatie, een huwelijk, het ouderschap, het onderhouden van iets, het bezitten van iets, het maken van iets, het verzinnen van iets. De goddelijke vonk kan alleen maar ontstaan als er voorbereiding heeft plaatsgevonden. Als er al een goddelijke vonk bestaat… Voorbereiding in de zin van reeds gedaan werk.

Ballonnen En Lucht-Nieuws Blog MultiMedialist Mehdi Horstmanshoff-Pic02

Gebakken lucht?

Als er wat verkocht moet worden, blijkt het vaak gebakken lucht. De zaken worden dan te veel aangekleed met soms overdadig decorum. Zoals bijvoorbeeld zojuist in de voorgaande zin. Dingen moeten beter ook niet worden opgeklopt. Tenzij er sprake is van showtime want dan is het te gek om de sfeer flink op te krikken.

De zomer is in aantocht en wie weet hoe heet deze wordt. Dat zou geweldig zijn! Dan gaan er natuurlijk veel Nederlanders niet naar het buitenland en consumeren zij thuis. Da’s goed voor de economie en het MKB, nietwaar?

Bij flink goed weer krijgen we meer ballonvaarten. In de lucht tegen het avonduur zie je ze dan. Het is een aanrader want zelf ook eens gedaan. Het hele proces van het begin tot het einde is goed om mee te maken. Van het wachten tot het vullen en ‘opzetten’ van de ballon. Van het aan boord gaan tot het opstijgen. Van het ballonvaren tot het landen. En van het neerkomen tot het opruimen.

Het ballonvaren is trouwens een voorbeeld dat niet tegenvalt en geen gebakken lucht blijkt. Als je het meemaakt dan is het wat het is: prachtig omdat je in de lucht bent. Je zweeft. Los van de aarde vaar je op de lucht. Met alleen een mand, touwen, warmtebron en ballon.

Ballonnen En Lucht-Nieuws Blog MultiMedialist Mehdi Horstmanshoff-Pic04

Succes in de lucht

MultiMedialist stuurt niet per sé op voorgevoelens en meer van dat soort vage zaken. Cijfers zijn cijfers en cijfers liegen niet. Tenzij er mee gerommeld is natuurlijk. Denk hierbij aan kilometerstanden bij auto’s, aan accountancykantoren en banken. Of de overheid, belastingen en verbruikscijfers.

Zonder blije eikeltjes-prietpraat te houden, soms is nuancering op zijn plaats. Het kan inderdaad ook tegenzitten.

Succes hangt soms gewoon in de lucht. Hoe dat komt of kan? Ik heb geen flauw idee. Vrij naar The Bluesbrothers: “We’re on a mission from God”.

Kijk voor meer leesvoer ook op Nieuws.

MultiMedialist – contact

Ballonnen En Lucht-Nieuws Blog MultiMedialist Mehdi Horstmanshoff-Pic07

Geef een reactie