Te koop Mercedes 560 SL en Jaguar XJS V12

TE KOOP

Wie houdt er niet van van grote GT’s uit de jaren ’80? En als je er niet van houdt dan kun je van deze coupé’s gaan houden. De 560 SL van Mercedes-Benz dateert van 1986. De XJ-S V12 van Jaguar is van 1987. Beide zijn te koop en oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten.

De Mercedes 560 SL is een roadster, heeft een linnen kap en een hardtop. De Jaguar XJ-S is een coupé en meer nog dan de 560 SL een GT, een grand tourer. GT staat in het Italiaans voor Gran Turismo, het grootse reizen. Beide auto’s zijn te koop!

Mehdi Horstmanshoff | Ulft, dinsdag 5 juni 2018

De Mercedes

De Mercedes-Benz is van het type R107 waarbij de R staat voor “roadster”, synoniem voor convertible en cabriolet. Deze R107 is een 560 SL en deze soort werd van 1985 tot 1989 gebouwd door Mercedes-Benz.

De R107 werd geproduceerd van 1971 tot 1989. De 560 SL echter werd tegen het einde van de looptijd op de markt gebracht naar aanleiding van de vraag op de Noordamerikaanse, Australische en Japanse markt.

Deze 560 SL werd gekocht in 2016 in Florida, USA, en is diep zwart van kleur met een zwarte linnen kap. Ook de hard top is in hetzelfde zwart uitgevoerd en in uitzonderlijk goede staat. Het interieur is bekleed met Palomino leder, lichtbruin of beige van kleur.

De 560 SL is voorzien van alle opties die er destijds aangeboden werden. De wagen is verder in topstaat, de mijlenstand bedraagt 107.000 en staat altijd in een verwarmde garage onder een speciale hoes.

Bekijk de advertentie hier en bestuur nog voor de zomer uw 560 SL!

Te koop Mercedes 560 SL en Jaguar XJS V12-Nieuws Blog MultiMedialist

De Jaguar

Jaguar XJ-S is een compleet andere auto. Er ligt een V12 met een automaat in met een ruim 5,3 liter inhoud. Dit is een GT om comfortabel en vlot te kruisen van hoofdstad naar hoofdstad. Dit type Jaguar XJ-S of XJS werd ook uitzonderlijk geproduceerd, namelijk van 1975 tot 1996. Net als de SL vonden er in de looptijd enkele malen verbeteringen en aanpassingen plaats.

De XJ-S is van de tweede serie waarbij een verbeterde motor werd toegepast. Dat was de H.E. -High Effinciency- die n 1981 werd geïntroduceerd. De aanleiding was om het eerdere V12-blok zuiniger te maken en te voorzien van een beter benzine-injectiesysteem.

Deze Jag werd in Coventry gebouwd in juni 1987 en is Champagne van kleur. Uitzonderlijk is de one-on-one variant want het interieur heeft dezelfde kleur leder. De XJ-S werd in januari 1988 verkocht in de Verenigde Staten en heeft de gehele onderhoudshistorie bij zich.

De Jaguar XJ-S V12 hebben we als liefhebber gekocht, gewoon omdat het een prachtig model is. De mijlenstand van bijna 90.000 is origineel voorzover we kunnen controleren en zien. Voor een goed onderhouden V12 is dit feitelijk verwaarloosbaar.

Bekijk de advertentie hier en word de koper van deze Jaguar XJ-S V12!

Te koop Mercedes 560 SL en Jaguar XJS V12-Nieuws Blog MultiMedialist

Waarom te koop?

MultiMedialist is altijd al liefhebber geweest van bijzondere automobielen, klassiekers en oldtimers, GT’s en coupé’s. Ook aparte modellen en verdwenen merken genieten mijn aandacht. Gewoon omdat het te gek is om ermee bezig te zijn.

Zonder verkoopgeklep te houden, deze twee wagens zijn gewoon uitzonderlijk mooi en in topstaat. De Jaguar brengt de Engelse stijl mee, de Mercedes de Duitse degelijkheid.

Kijk voor meer informatie ook op Nieuws.

MultiMedialist – contact

Geef een reactie