Platformen ontwikkelen

Een community of platform

Door een platform op te zetten waarop een gedeelde interesse van velen samenkomt, ontstaat er een community. Ja, een Engels woord dat gemeenschap of communiteit betekent. Binnen zo’n gemeenschappelijkheid kunt u posts en nieuws plaatsen die de afzonderlijke leden van die community nog meer gaan binden. Een platform ontwikkelen dus.

Samenkomen op een platform

Door dat samenkomen van de verbonden leden kan de situatie ontstaan dat de community zichzelf gaat bedruipen en in stand gaat houden. Er zijn voorbeelden te over: communities waar mensen van dezelfde politieke gezindte zich verbinden, discussiëren over een bepaald nieuwsonderwerp zoals verkiezingen of dezelfde hobby en liefhebberij delen.

Platformen ontwikkelen-Blog Nieuws MultiMedialist Digitale Dienstverlening en Management

Dat samenkomen biedt u als ondernemer kansen. Immers, als het community-onderwerp uw dienst(en) betreft dan is daarmee uw bedrijf relevant voor de groep. En daar kun je wat mee

Een online gemeenschap kan fungeren als een informatiesysteem waar de leden kunnen posten, discussiëren, adviseren of samenwerken.

Niet pushen

Belangrijk hierbij is dat uw bedrijf haar diensten of service gaat pushen de community in. Dan ligt het er te dik bovenop. Beter is het de community te faciliteren, wegwijs te maken en te verrassen. Gerichte acties die een aantal stappen inhouden, kunnen leiden tot afname van diensten bij uw bedrijf.

Het gaat erom dat er een stevige relatie ontstaat met inhoud en gericht op de lange termijn. Da’s beter voor uw bedrijf en de continuïteit en voelt veel gezonder aan voor de community-leden.

Advies

Wilt u advies over het opzetten, starten en onderhouden van een community? We wisselen graag met u van gedachten.

Team MultiMedialist – contact

N.B. Header photo by Saksham Gangwar on Unsplash

Geef een reactie