Cybersecurity bij bedrijven ondermaats

Cybersecurity kost geld en is ingewikkeld

Veel bedrijven voldoen niet aan de cybersecurity-wetgeving. Dat concludeert de Cyber Security Raad (CSR), een adviesorgaan van het kabinet. Als de beveiliging van digitale gegevens en cybersecurity niet goed geregeld is, kunnen bedrijven aansprakelijk gesteld worden.

De ‘schuld’ wordt vaak doorgeschoven naar de gebruiker.

Volgens de CSR zijn bedrijven onvoldoende op de hoogte van de wettelijke plicht om de gevolgen van digitale onveiligheden te beperken en verdere incidenten te voorkomen. Daardoor kunnen producten op de markt komen die niet bestand zijn tegen hacks en niet voldoende beveiligd zijn.

Internet of things

De CSR verwacht in de toekomst dat niet alleen het risico op digitale maar ook fysieke schade door cybercrime zal toenemen door nieuwe technologische ontwikkelingen zoals The Internet of Things en eHealth.

Met dank aan BNR-Technologie, lees verder in het technologie-artikel Cybersecurity bij veel bedrijven ondermaats.

Geef een reactie