Acquisitie

Klanten werven

Acquisitie van Klanten Blog MultiMedialist Digital Development Management

Klanten werven, hoe moet dat ook alweer? Dat gaat toch via je netwerk en bekenden en moet je toch gegund worden? In andere landen zouden ze zeggen “Dream on, boy”.

Mede door het internet, reclame en social media is de indruk ontstaan dat de acquisitie van nieuwe klanten snel kan gaan. Niets is onmogelijk uiteraard, maar laat u niet in de luren leggen. Het verkrijgen van nieuwe klanten is een tak van sport op zich.

Een netwerk en de netwerken achter de mensen in jouw netwerk kunnen zeker van dienst zijn. En daar kan en moet eigenlijk gebruik van worden gemaakt. Dat kan op meerdere manieren.

Door deze direct te benaderen via het posten op je social mediakanalen, door het doorzetten van een nieuwsbrief gericht op acquisitie of door het koud opbellen. De vraag is dan direct wat de afzonderlijke methoden opleveren aan nieuwe klanten en hoeveel tijd dit kost.

Wanneer is acquisitie effectief

Acquisitie is effectief als het direct of indirect klanten oplevert. Ook kan het gebeuren dan de benaderde lead of prospect iemand anders naar voren kan schuiven in zijn of haar netwerk. Ook dat kan direct of op iets langere termijn zijn. Of dat men wat later in de tijd alsnog op uw acquisitie terugkomt. Het is allemaal niet ondenkbaar.

De kracht van acquisitie zit ‘m ook in de herhaling, net als muziek!

Wat blijft staan zijn de gemaakte kosten, de geïnvesteerde tijd en de uitkomst. En uw bestaande klanten zijn net zo belangrijk want daar zit op het moment van acquisitie de continuïteit, deze leveren nl. harde omzet op.

Met gerichte acquisitie die men frequent en gedoseerd herhaalt, wordt gebouwd aan uw merknaam en bedrijf. Ook dat betekent uiteindelijk continuïteit in naamsbekendheid bij leads en prospects, maar toch zeker ook bij bestaande klanten.

Moet uw bedrijf dus acquisitie plegen? Jazeker en op doorlopende wijze in een goed geregisseerd proces. Wilt u hier gedegen over geadviseerd worden, over de inzet van middelen en het opzetten of uitbouwen van een traject? Neem dan contact op, we zijn  u graag van dienst.

Team Multimedialist – contact

Geef een reactie