Diensten stapelen

Het schalen van bedrijfsactiviteiten

Is er voor het (digitale) schalen van uw bedrijf een geheime formule of methode? Daar lijkt het soms op en toch is dat niet zo. Hoe doe je dat schalen en op welke manier kan dit? De kunst zit ‘m in het toevoegen van terugkomende opbrengsten in uw businessmodel.

Dat betekent het leveren van diensten aan klanten die blijvend zijn en waarvoor men bereid is te blijven betalen. Hierdoor ontstaan er kasstromen die substantieel toevoegen aan uw continuïteit en stabiliteit. De omzet wordt hierdoor voorspelbaar en daardoor betrouwbaar.

Bij geschaalde diensten kunnen er regelmatige revenuen ontstaan.

Producten of diensten sleutelklaar

Diensten Stapelen - Blog Nieuws MultiMedialist Digital Development Management 02

In dit model is de kunst het juist prijzen van het product en dienst. Niet te hoog of te laag, maar marktconform en in balans.

Is uw bedrijf hiermee op een economische wijze mee bezig, stel dan bijvoorbeeld deze vragen:

  • Naar welke gebruikelijke ‘onderdelen’ vragen klanten het meest naar?
  • Op welke manier kan uw bedrijf deze componenten zodanig in elkaar zetten zodat ze hergebruikt kunnen worden?
  • Welke maatwerk-opties wilt uw bedrijf nog meer bieden? Houdt de mogelijkheden hierbij beperkt.
  • Hoeveel tijd heeft uw medewerker nodig om van getekende overeenkomst naar definitieve levering te komen?
  • Op welke wijze kan het productieproces scherp geslepen worden in zo min mogelijk tijd?
  • Wat bedraagt het uurtarief van uw medewerkers om een standaardproduct voor klanten te maken?
  • Is het proces geoptimaliseerd, vraag u dan af wat u per week aan standaardproducten kunt verwachten van uw medewerkers?

Adviezen voor kant-en-klare producten

Gedacht kan worden aan de focus op een niche of verticaal product. En dan bij voorkeur een waarin uw bedrijf goed de weg in weet. In niches kan altijd geld verdiend worden. U als ondernemer weet dat vaak als geen ander. Een niche biedt u de mogelijkheid een scherpe marketing- of productpresentatie te houden bij nieuwe èn bestaande klanten.

Revenuen waarop uw bedrijf iedere maand kan bouwen en vertrouwen.

Dat geeft u voordeel bij het ‘verkopen’ van uw nieuwe product, dienst of service. U hoeft immers weinig tot niets extra aan te passen en kunt voorlopig voort met een gestandaardiseerd maar toch nieuw product.

Biedt een kleine en overzichtelijke variatie aan van het product of dienst waar uw klant uit kan kiezen. Als de klant besluit voor uw bedrijf te kiezen, sta hem dan toe nog iets extra’s te kiezen. Dat geeft hem namelijk de mogelijkheid en gevoel onderdeel te zijn van het proces. Het versnelt dan nog steeds uw ‘bouw- en leveringstijd’ en daar hebben beide partijen baat bij.

Diensten Stapelen Blog Nieuws MultiMedialist Digital Development Management 03

Bied indien van toepassing de mogelijkheid later nog iets te kunnen toevoegen. Let dus op een modulaire opbouw. Opties kunnen toevoegen biedt een uitstekende mogelijkheid om prijsverhogingen op gezonde wijze te kunnen doorvoeren en verschaffen ook meer toegevoegde waarde voor uw klant.

Niet te veel doen?

Zeer belangrijk: doe niet te veel. Hoe makkelijker uw dienst of service te begrijpen is door uw klant, hoe eenvoudiger deze is te verkopen. Hou de opties overzichtelijk en blijf de focus houden op uw kernactiviteit, dat wat u het beste kunt.

Over het schalen van m.n. digitale middelen en de uitrol hiervan kunnen wij u adviseren. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Team Multimedialist – contact

Geef een reactie