Blockchain

Technologie – blockchain

Met de blockchaintechnologie kunnen platformen worden gecreëerd die de mogelijkheid bieden om transacties af te handelen zonder dat daar een centrale partij als beheerder voor nodig is. Als IT-infrastructuur is blockchain buitengewoon interessant voor het runnen van databases t.b.v. transacties met derden.

Dat betekent het afdoen van transacties met personen die men niet per sé kent of vertrouwt. Met blockchaintechnologie is er geen behoefte aan een beheerder of beveiliging. De veiligheid is nl. afgedekt door de IT-architectuur in combinatie met cryptografie. Hierbij is er geen derde entiteit nodig, omdat het systeem zichzelf in stand houdt.

Toepassen

Door toepassing van deze techniek kunnen transacties binnen en buiten èn van en naar uw bedrijf vanaf het begin af aan op een zekere wijze ingericht worden. Dat komt de mate van bemensing en controles ten goede. Dat betekent een vloeiend lopende administratie hetgeen voor de bedrijfsvoering van uw bedrijf van het grootste belang is.

Integratie blockchain

Met de integratie hiervan creëer je de garantie dat een contract feitelijk wereldwijd hetzelfde wordt geïnterpreteerd. Daar kunnen geen misverstanden over bestaan want contracten zijn inzichtelijk, transparant en fraudebestendig.

Ook voor specifieke contracten zoals bijvoorbeeld vrachtbrieven, leningen en kredieten of publishing en opnamecontracten, is deze techniek van toepassing. Om het samen te vatten: komt er een database aan te pas, dan kun je blockchaintechnologie toepassen.

Blockchain Technologie-Blog Nieuws MultiMedialist Digitale Dienstverlening en Management
Photo by Radek Grzybowski on Unsplash

De investering in maar nog meer het gebruiken van blockchain, brengt aanzienlijke besparingen met zich mee.

Kosten- en controlebesparend

De investering maar nog meer het gebruiken van blockchain, brengen aanzienlijke besparingen met zich mee. Er wordt minder tijd verspild aan controlemiddelen. Immers, het systeem “controleert” door haar eigen inrichting zichzelf. Dit komt de bedrijfscontinuïteit ten goede.

We kunnen er kort over zijn: blockchain startte met Bitcoin in de cyberpunksfeer en bleek na enige tijd een cryptovalutamarktwaarde te vertegenwoordigen van meer dan tien miljard dollar. Blockchain is deze fase inmiddels ontgroeit en komt verder de markt in. Bijvoorbeeld banken wereldwijd zijn inmiddels al enige tijd aan het experimenteren en dat op zichzelf zegt al genoeg.

MultiMedialist deed reeds in 2015 en 2016 intensief onderzoek naar de blockchaintechnologie. Wilt u daar meer van weten? Neem dan gerust contact met ons op. Voor een interessant artikel over de muziekindustrie en blockchaintechnologie kijkt u bijvoorbeeld op Venturebeat.

Team MultiMedialist – contact

N.B. Header photo by Mike Alonzo on Unsplash

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie