Digitalisering: quo vadis?

Hoe ver gaat digitalisering?

Ver, heel ver. Denk aan uw bedrijf en bedrijfsprocessen, maar denk ook aan uw thuis. Digitalisering: denk aan de jeugd, overheid, bestelprocessen en robotisering. Dat betekent ook dat uw bedrijf het zich niet kan permitteren achter te blijven. Wel dient u weloverwogen te besluiten waar al gedigitaliseerd is en nog moet worden.

Buiten de bedrijfsprocessen kunnen ook andere zaken gedigitaliseerd worden zoals bijvoorbeeld de kantooromgeving. Laadpalen, gordijnen, de verlichting enz. zijn er zo maar een paar om op te noemen. Alle afzonderlijke onderdelen kunnen bij voortgaande digitalisering leiden tot verhoogde efficiëntie en kostenbesparing.

En uw bedrijf?

Wat is voor uw bedrijf van belang bij digitalisering? Dat uw collega’s en personeel het nog beter naar de zin krijgen. Dat u meer inzicht en overzicht heeft en op tijd kan ingrijpen. En zeer belangrijk: dat uw klanten en toekomstige klanten nog beter bediend kunnen worden.

Verder digitaliseren

Ongetwijfeld heeft u in de loop der jaren al veel zaken gedigitaliseerd of bent u daar mee bezig. Bedenk welke onderdelen inmiddels aan een vernieuwing toe zijn om verder te digitaliseren. Bedenk ook welke onderdelen nog niet aan bod zijn gekomen. Sta er ook bij stil welke onderdelen niet voor digitalisering in aanmerking komen.

Veel routinematige handelingen komen in aanmerking voor digitalisering. Een bekende is de uitgaande post. Heeft u nog ouderwetse uitgaande post dan kan ook dat gedigitaliseerd worden. In zoverre dat de uiteindelijke bezorging door een derde uiteraard wel van papier is. De afwikkeling echter binnen uw bedrijf is volledig gedigitaliseerd.

Digitalisering-quo vadis?-Blog Nieuws MultiMedialist Digitale Dienstverlening en Management 01
Photo by Evan Smogor on Unsplash

Digitalisering: energieverbruik is altijd een forse bedrijfsmatige kostenpost. Controle hierop is essentieel en noodzakelijk.

Altijd en overal inzicht

Investeren in digitalisering levert u rendement op en daarmee ontstaan er winstkansen. Daarnaast nemen uw controlemogelijkheden toe. Dat neemt niet weg dat uw bedrijf sturen en leiden nog steeds mensenkennis, inzicht en ervaring vergt. Dat zijn blijvende en belangrijke factoren. U hoeft ook niet altijd en overal inzicht te hebben, maar het kan wel indien nodig.

Overweegt u een of meerdere bedrijfsprocessen of bedrijfsonderdelen te digitaliseren of te vernieuwen? Neem dan contact met ons op. We kunnen u adviseren over de volgorde en inzicht verschaffen waar op te letten. We lichten u in over eventuele valkuilen en kunnen een plan opstellen voorzien van een begroting.

Team MultiMedialist – contact

N.B. Header photo by Alex Simon on Unsplash

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie