Content is king is nieuws

Heeft uw bedrijf ook steeds echt nieuws?

Dat is de vraag, is er telkens zo veel te melden door uw bedrijf? Zitten uw bestaande klanten daar op te wachten? Of nieuwe klanten? Regelmatig wat laten horen van uw bedrijf kan natuurlijk nooit kwaad. Maar pas op voor een te veel aan herkauwd nieuws, dus zogenaamd nieuws dat eigenlijk gebaseerd is op oud nieuws of anderman’s nieuws. “Content Is King” inderdaad, maar tot welke prijs?

Klikaas oftewel ‘click bait’

In de internet gestuurde maatschappij van nu is dit regelmatig wel aan de orde van de dag. Maar uw bedrijf hoeft dit niet te doen. Val daarom niet in de val door te vaak content te plaatsen die slechts tot doel heeft bezoek te genereren. Bezoek dat eigenlijk doodloopt in uw website of op een van uw bedrijfsmatige social mediakanalen. U jaagt bestaande en potentiële nieuwe klanten er eerder mee weg dan dat u ze vasthoudt.

De druk van nieuws

Met gezond verstand is er meer dan genoeg relevant bedrijfsnieuws te melden. En af en toe persoonlijk nieuws werkt zelfs nog beter. Bezwijk dus niet voor de druk van het maar moeten plaatsen van nieuws. Het kost uw organisatie veel werk en de baten zijn op z’n best net aan te noemen.

Meld nieuws van uw bedrijf als het er toe doet, een productaankondiging, een productverbetering of een bijzondere uitlevering. Seizoenen kunnen een rol spelen of een goed doel bijvoorbeeld. Ook slecht of minder goed nieuws kunnen hun rol spelen. Een bepaalde gedoseerde vorm van openheid t.a.v. uw bedrijf kan zo z’n voordelen hebben. Naar bestaande en potentiële nieuwe klanten.

Content is king is nieuws-Blog Nieuws MultiMedialist Digitale Dienstverlening en Management

Uw bedrijf hoeft niet per sé een open boek te zijn, maar laat regelmatig en transparant zien waar het bedrijf voor staat, wat het doet en hoe het dat doet.

Welke content werkt

Content werkt pas als er relevantie aan te pas komt. Als het echt iets betekent voor klanten. Wat dat is weten uw medewerkers en collega’s vaak het beste. Het is en blijft een enorme informatiebron. Vraag daarom rond in het bedrijf welk nieuws mooi is om te melden. U zult versteld staan over de input die u krijgt. En de zo verkregen content zal werken, gegarandeerd.

Als u als bedrijfseigenaar of directeur daar hulp bij nodig heeft, kunnen wij u van dienst zijn. Om behoorlijke content te genereren vanuit uw bedrijf maar ook hoe hier gedoseerd en professioneel mee om te gaan en planmatig te plaatsen. Relevant nieuws los te laten het internet op en verder in het world wide web. Dit moet uiteraard klanten opleveren en niets anders!

Neem contact op met MultiMedialist om hier over verder te praten en advies in te winnen.

Team MultiMedialist – contact

N.B. Header photo by Mathew Schwartz on Unsplash

Geef een reactie