Contentmarketing

Waarom contentmarketing

Omdat contentmarketing alle soorten marketing omvat. Omdat hiermee de inhoud of informatie wordt gemaakt en verspreid. Omdat de content in tekstuele en/of audiovisuele vorm kan zijn. Omdat nieuws, blogberichten, handleidingen, case studies, video’s, infographics etc. verspreid kunnen worden. Voor uw bedrijf en onderneming is dit van belang en heeft bijzondere toegevoegde waarde.

Definitie contentmarketing

Alle soorten marketing kunnen worden ondergebracht bij contentmarketing. Uw bedrijf kan uiteraard niet achter blijven. Bedrijft u reeds contentmarketing, let dan op de methoden. Zijn deze up-to-date, kosten deze niet te veel tijd en worden de doelstellingen behaald?

Tegelijkertijd kan ‘branding’ ook meedoen, je werkt immers toch aan je merk. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe klanten worden aangetrokken en behouden. Er wordt niet plat verkocht, maar gezag, vertrouwen en ‘een naam’ opgebouwd.

Niet herkauwen

Binnen de contentmarketing komen veel elementen samen die vallen onder internetmarketing. Als onderdeel van de internetmarketingstrategie is daar ook de koppeling met optimalisatie en SEO. Immers, bij het professioneel schrijven van content wordt ook direct rekening gehouden met vindbaarheid e.d.

Contentmarketing-Blog Nieuws MultiMedialist Digitale Dienstverlening en Management
Photo by Rostam Torki on Unsplash

Voor uw bedrijf is het van belang niet ander nieuws te herkauwen. Doe het niet al is de verleiding nog zo groot. Lezers, dus consumenten en professionals, herkennen herkauwde content snel genoeg. Uw merk wordt dan abrupt verlaten en gebrandmerkt. Beter is het als uw content wordt overgenomen door andere partijen. Zet hier daarom altijd professionals op en beknibbel niet!

Een goede naam opbouwen is veel en langdurig werk. Een goede naam afbreken is echter zo gebeurd.

Wees origineel

Originaliteit in contentmarkting is niet iedereen gegeven, zeker niet. Neem dus de tijd binnen uw onderneming om een strategie goed te overdenken en vast te leggen. Hap-snap-werk is op de korte termijn wellicht verleidelijk en lekker snel, maar werkt het ook?

Het antwoord is vanzelfsprekend: nee, dat werkt niet. Creëer derhalve een bedrijfsbeleid in contentmarketing, daarmee komt de vereiste originele content er vanzelf. Dat trek je als het ware aan en komt uit alle hoeken en gaten. Operationeel werkt een lange termijnbeleid ook beter, dat spreekt voor zich.

Heeft uw bedrijf behoefte aan een scherpe blik op contentmarketing, plannen hieromtrent en operationele invulling hiervan? Bel ons gerust of leg direct contact. We zijn u graag van dienst.

Team MultiMedialist – contact

N.B. Header photo by Angelina Litvin on Unsplash

Geef een reactie