Ouderwetse emailings

Mailings via email

Vaak horen we roepen: mail werkt niet meer, email is achterhaald, mail gaat eruit. Het moet gezegd dat mensen tot circa 20 jaar nauwelijks email gebruiken. Hooguit omdat het in schoolopleidingen soms wordt opgelegd, maar niet meer dan dat.

Dat neemt niet weg dat hele volksstammen in andere leeftijdscategorieën email gebruiken. En hoe! Daar zitten vooralsnog uw doelgroepen natuurlijk ook. Tenzij uiteraard uw doelgroep zo jong is dat andere methoden gebruikt kunnen worden. Denk aan platformen en communities.

Mailings via email kunnen wel degelijk een zeer groot bereik hebben. U moet zich voorstellen dat er anno 2017 per dag wereldwijd enige miljarden nieuwsbrieven (emailings in de vorm van newsletters) worden verzonden.

Trek u weinig aan

Nieuwsbrieven via email werken dus om uw bestaande klanten te bereiken. Natuurlijk zijn eventuele leads en prospects ook via de weg van emailings te bereiken. Dat zijn uw mogelijk toekomstige klanten die niet verwaarloosd mogen worden. Een bedrijf is eigenlijk verplicht alle methoden aan te wenden om haar klanten en toekomstige clientèle te blijven binden. Mailings via email horen daar onmiskenbaar bij.

Trek u als bedrijf of ondernemer in ieder geval niets aan van het vele lawaai omtrent mailings. Zolang er emailadressen nodig zijn om online accounts te verifiëren en er wordt ook gewoon heen-en-weer gemaild, is er geen reden om email niet te gebruiken.

Bereik is bereik

Het grote voordeel zit ‘m erin dat een mailadres uniek is, te controleren is en wat u verzend op ontvangst is te controleren. Mailingprogramma’s zoals Mailchimp en Tripolis kunnen op detailniveau vastleggen wat er gebeurt met de inhoud. Dat kan interessant zijn voor uw bedrijf.

Mailings via email-Blog Nieuws MultiMedialist Digitale Dienstverlening en Management
Photo by Jerry Kiesewetter on Unsplash

Wat uw bedrijf kan bereiken aan klanten, leads en prospects kan in voorkomende gevallen enorm zijn. Het welkom heten van leads bijvoorbeeld is zeer wel mogelijk. Dat kan ook online binnen uw site uiteraard, maar toch meer persoonlijk via een mail. Prospects nader informeren en uitnodigen tot het zetten van een volgende stap, ook dat kan meer gepersonaliseerd.

Bereik is nu eenmaal bereik: met emailings kan dit enorm groot en daardoor succesvol zijn.

Advies over emailings

Mogelijk bent u reeds lang bezig met het bovenstaande. Dan is het zinvol bestaande methoden opnieuw te bezien. Er is uiteraard altijd iets verbeteren zoals het opschonen van het verzendbestand of het vernieuwen van de opzet en workflow. Ook A/B testing zal u waarschijnlijk niet onbekend in de oren klinken. Zo zijn er meerdere facetten waarmee rekening moet worden gehouden.

MultiMedialist heeft buitengewoon veel ervaring met het opzetten, structureren en controleren van emailings. De technische kant hiervan beheersen we optimaal alsook de operationele kant. Daarbij komt ook de controle om de hoek kijken, het nodige overzicht, wat zijn de resultaten en wat kan hieruit geleerd worden.

Bel ons voor een offerte of advies over emailings.

Team MultiMedialist – contact

Geef een reactie