2017 zakelijk overdenken

HET JAAR OVERDENKEN

Gezien de tijd van het jaar een breder getrokken blogpost met een andere ondertoon om wat meer te overdenken. Dat mag best want alles zakelijk is ook maar zo wat en laten we het niet eentonig en saai maken.

Jawel beste ondernemer, u bent met uw bedrijf en onderneming in het afgelopen jaar vanzelfsprekend weer door de nodige veranderingen gegaan. En daar zijn momenten geweest dat u in 2017 ’s nachts wakker heeft gelegen door de zakelijke beslommeringen die bij daglicht plaatsvonden. Als er goed geld is verdiend dan bent u moedig geweest en is de omzet gezond geweest, de kosten onder controle en de vooruitzichten prettig.

U heeft oude zakelijke ontwikkelingen achter u gelaten om er nooit meer naar om te zien. Terwijl u ergens wist dat u uiteindelijk ook geen ziener bent. Hoe dan ook, door zakelijke initiatieven en risico’s zult u niet zo 1-2-3 stuklopen. Zolang u het maar allemaal goed bij uzelf houdt en scherp blijft. Daarnaast heeft u in alle ondernemingen de beste bedoelingen en intenties. Zolang u maar geen onbetrouwbare sujetten en charlatans om u heen verzamelt. Dan kunt u zelf ook geen leugenaar worden.

In gedachten jong en dwaas

T.a.v. het onderstaande neem ik met opzet wat dichterlijke vrijheid en put ik daarom ook hier en daar vrijelijk uit een gedicht èn lied van de auteur de heer B. Dylan uit 1981. Er zitten beeldspraken in en wat religieuze elementen.

Het zou kunnen dat u nog jong van geest bent en u zelf te veel pijnigt met allerlei gedachten. Maar diep weggestopt begrijpt u uw zakelijke overwegingen en beslissingen natuurlijk wel. U denkt ook na over de hoop en angst en dromen van hen die mogelijk ontevreden zijn. Dat zouden collega’s en personeel kunnen zijn. Maar laat deze gedachten geen bedreiging worden om uw idealen (uw beloofde land) omver te trekken.

Laat ons stellen dat men er voor moet blijven waken geen ongenoegen te zaaien onder uw broeders en gelijkgestemden. En let u ook op niemand langzaam maar zeker van zijn of haar integriteit te beroven. Tja, onthoud dan ook het gehuil van hen die zich (zakelijk wellicht) wezen voelen en een ieder die achter hen staat. Kortom, geen firma list en bedrog worden, maar blijf ergens jong en dwaas.

Over de filosofische kant

Nog wat filosofischer van aard als volgt. Laat ons figuurlijk stellen dat u geen vlees en bloed aan het drinken bent. Ondernemen en uw zaak bedrijven zijn niet direct een religieuze vingeroefening, maar uit de beeldspraken kan wel lering getrokken worden. En hopelijk zit u daarom zakelijk ook niet in het aangeslagen rijk van het paradijs der dwazen. Met een licht boven uw hoofd dat voor altijd brandt. Waarbij maagden veranderd worden in koopwaar. Hoe dan ook, ook u moet ooit mooi en afgerond van geest zijn geweest toen u echt leefde.

U herinnert zich mogelijk een vervlogen tijd die ooit was. Ik stel toch dat u vertrouwd kunt worden met de kracht die u is toebedeeld. Zolang u maar geen leugenaar van anderen maakt.

2017 zakelijk overdenken-Blog Nieuws MultiMedialist Digitale Dienstverlening en Management
Photo by Paul Bence on Unsplash

Vlucht niet weg in het kantoor van schaamte terwijl de aarde onder de voeten begint te rommelen.

Struikelen en strompelen

Voor als het echt lastig wordt. Zoveel dingen zijn moeilijk te zeggen terwijl men voortstrompelt wanneer het echt moeilijk wordt. Dan is de uitgang om weg te vluchten in het kantoor van schaamte de eenvoudigste weg. Terwijl dan de aarde onder de voeten begint te rommelen. En jonge mannen die voor niets sterven, zelfs niet voor roem.

Ik stel dat ooit u ons zult gaan vertrouwen. En dat uw geweten niet geslacht zal worden door conformiteit. Dat u moge opstaan zonder angst om in gerechtigheid te geloven. Maar ondertussen dreigen er leugenaars op te staan, ja, er komen leugenaars op.

Donder en bliksem in zaken

Nog meer religieuze beeldspraak kan er zo uitzien: aldus kan ik het geluid horen van donder in de verte. Bij een open raam aan het einde van iedere ruimte. Nu alles dreigt te worden weggevaagd, begin ik mijzelf af te vragen of u hier eigenlijk wel echt was. Ik zeg u dat u nooit mijn kinderen heeft geofferd. Aan een valse God van oneerlijkheid.

En het is niet de toren van Babel die u aan het construeren bent. Maar ik dreig wel tot leugens te vervallen. Welzeker, u maakt van mij een leugenaar. Echt, zo wordt men een leugenaar.

Advies voor 2018

MultiMedialist staat met raad en daad graag voor u klaar in 2018.

MultiMedialist – contact

N.B. Header photo by Alejandro Scaff on Unsplash

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie