Content online

INHOUD EN CONTENT ONLINE

Kent u ‘long reads’? De veel langere leesstukken als online content? Vast en zeker. Voor echte en goede lezers een genot, omdat het afwijkt van zeer veel herkauwde content die je online vindt. Zo’n ‘long read’ leent zich zich natuurlijk niet voor alles. Nee, natuurlijk niet. Het gaat dan om verdieping en context inzake een bepaald onderwerp.

Is veel geschreven informatie online nodig?

Dat hangt er vanaf. Persoonlijk vind ik het prettig en anderen juist niet. Het hap-snap-karakter van veel online informatie is soms ergerlijk, omdat het oppervlakkig is. Het verhult de non-kennis van de schrijver en plaatser. Dat herkauwen zie je overal terug over nagenoeg alle onderwerpen, m.n. het algemene nieuws heeft er een handje van.

Als het gaat om producten wordt het een ander verhaal. Daar is het afzetten en verkopen van belang en dienen leads en prospects verleid te worden. Dat doe je door kortere en makkelijk te verteren informatie gedoseerd te geven. Verdieping betreffende productinformatie kan altijd nog. Ik zou het in ieder geval altijd beschikbaar stellen.

Kost me dat niet te veel tijd?

Nee, dat kost het niet. Productinformatie is er altijd binnen een bedrijf, zeker als het in-house is ontwikkeld. Is het dat niet zorg er dan voor dat uitgebreide productinformatie er komt. Als je hiermee bezig bent leer je zelf het product goed kennen. Daardoor praat je er veel makkelijker over, omdat de productkennis zich heeft verankerd.

De overdracht van die kennis zorgt vervolgens voor een enorme overtuigingskracht. Hiermee zijn potentiële klanten beter, zorgvuldiger en sneller te overtuigen. Het spreekt voor zich dat een nieuwe klant niet overspoeld moet worden met te veel productinformatie ineens. Daarmee kun je leads, prospects en zelfs bestaande klanten wegjagen. Niet doen dus.

Content Online-Blog Nieuws MultiMedialist Digitale Dienstverlening en Management

Beeldende informatie

Ja, zeer belangrijk. De fantastisch goede schermen op al onze apparaten lenen zich ervoor. Het ligt voor de hand: maak er dus gebruik van. Productfotografie en video zijn wel een tak van sport apart natuurlijk. Daarentegen kunnen minder professionele foto’s en video’s ook ontwapenend en charmerend werken. En daardoor wordt het verkoopdoel juist versneld!

Professioneel of amateuristisch online beeldmateriaal: maak de keuze in het productverhaal en trek de gekozen lijn dan wel door.

Inspiratie nodig voor online content?

Heeft uw bedrijf met uw producten en diensten inspiratie nodig hoe met online content om te gaan of welke koers te kiezen? We zijn u graag van dienst, omdat we beschikken over een levendige fantasie, experimenteerlust en vooral ervaring. Door veel opgebouwde kennis kunnen we u uitstekend van dienst zijn.

We kunnen dingen verzinnen die prikkelen en inspireren. Zodanig dat potentiële klanten verleid worden uw merk en werk te kiezen. Dat is wat u wil en dat is waar wij voor kunnen zorgen.

MultiMedialist – contact

Geef een reactie