Doorzettingsvermogen en “Closing The Deal”

DOORZETTINGSVERMOGEN IS ONONTBEERLIJK

Closing The Deal

Het gaat om het afmaken en het afhandelen van een doel. Doorzettingsvermogen valt velen zwaar, omdat allerlei conventies of oude regeltjes bezwaar aantekenen. “Dat kan ik niet maken” en “Dat zou onbeschoft zijn”. Ook uitstellen is een bekend fenomeen.

Mehdi Horstmanshoff | Ulft, zaterdag 3 maart 2018

Wanneer lukt het?

Duidelijk moet zijn dat er een verschil is tussen grof en onbeschoft zijn èn gewoon zeggen hoe het zit. In jouw beleving en visie. Iets lukt als het doel bereikt wordt. Dat doel bereiken kan uit 1 of 100 fases bestaan al naar gelang de complexiteit. Dat is doorzettingsvermogen.

Een lange termijn doelstelling vergt meer dan 1 fase maar bestaat wel uit tussendoelstellingen. Ook die moeten steeds afgewikkeld worden. Alleen dan zijn ze behaald. We houden het zakelijk dus wanneer zijn zakelijke doelstellingen af te vinken?

In veel meer gevallen dan niet zul je moeten teruggrijpen op instinct. Als voorbeeld is een oermens duidelijk genoeg. Het lukte toen pas als je bij gevaar of verovering de ander de hersens insloeg. Niets ontziend zijn want alleen dat werkte. Toen…

Draai een niet aflatende productie

Fast forward naar het hier en nu. Zakelijk anno nu gelden nog steeds dezelfde regels. Alleen door roeien en ruiten te gaan kun je daar komen waar je wilt dat je komt. Doe je dat niet dan kom je niet daar waar je wilt komen. Zo simpel is het.

Wil je een product ontwikkelen maak dan je plan en herinner jezelf telkens en voortdurend eraan. Het moet in je DNA gaan zitten en een manier van leven worden. En stop onmiddellijk als je merkt dat het niet die kant uitgaat. Gewoon direct stoppen.

“Laser beam focus” is het enige wat kan bewerktstelligen doelen te halen.

Doorzettingsvermogen en “Closing The Deal”-MultiMedialist Mehdi Horstmanshoff

Wil je een product, service of dienst verkopen dan geldt precies hetzelfde. Plan maken en plan uitvoeren. Financiering nodig? Trek dan alles uit de kast en ga net zolang praten met deze en gene totdat je krijgt wat je wenst.

Doorzettingsvermogen is niet opgeven en doen

Met een financiering zijn banken niet de enige partijen die een rol zouden kunnen spelen. Denk ook aan alle andere soorten financiële dienstverleners en partijen. Banken zijn slechts een van de partijen in het spel.

Zorg ervoor dat je de mensen persoonlijk spreekt. Niets prijsgeven voordat je aan tafel zit en altijd een NDA [non-disclosure agreement]. En nog belangrijker: geen assistent van een assistent. Alleen de beslissingnemer en anders geen gesprek aangaan.

Ook uiterst belangrijk is dat wanneer het gesprek niet de voor jou gewenste kant uitgaat, je simpelweg afscheid neemt. Aarzel niet maar doe dit. Het is onbehoorlijk. Dat staat nergens geschreven dus sta onmiddellijk op en ga naar de volgende.

Onderliggend moet je idee en plan waterdicht zijn. Er mag geen speld tussen zijn te krijgen. Het moet kloppen en je moet het kunnen verwoorden. Een businessplan is niet altijd nodig!

Gemotiveerd

Gedrevenheid en motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen. En heb in die zin “schijt aan alles”. Laat je niet stoppen door conventies en geschreven en ongeschreven regels. Je eigen regels gelden op het moment dat je dat product wilt ontwikkelen. Of goederen X, Y of Z wilt verhandelen. Dus “closing the deal” is het enige dat telt.

MultiMedialist speelt in deze processen graag een rol en kan motiveren. Daar maken we afspraken over.

MultiMedialist – contact

Geef een reactie